.. hellre kläder i garderoben?

Att vi lever i en värld där utseendet spelar roll finns det många bevis på, och det är en otroligt uttjatat fråga. Själv har jag hittat min ståndpunkt och tycker att det är ok att vara fåfäng så länge man inte går över gränsen och börjar lägga sig i hur andra ska se ut. Alltså fåfäng men inte utseendefixerad.

Har iallfall just upptäckt ett kärt gammalt motto i alla utseendefixerades kretsar. "Hellre kläder i garderoben än pengar på banken". Frågan jag ställer mig är; Är mottot bara en statussymbol? Pappa betalar så jag har ändå råd att göra av med pengar på annat även om alla mina egna pengar går till kläder. (?) I så fall, hur länge ska man lyckas leva så? Är det kul sen att sitta där när man är 30 och fortfarande vara beroende av andra? Och dessutom endast ha en massa kläder. Vad ska man göra då? Ta en massa lån? Sälja kläderna? Om man lever efter det mottot, hur ska man klara sig i livet? Det är väl ändå skönare att veta att man har pengar.  Senast jag såg mottot var det på en tjejs blogg. Hon hade i och för sig ansträngt sig för att bloggen skulle utstråla "Hej jag är en snygg, fåfäng, modeintresserad tjej som endast har glädje i livet och lever ett intressant fika-festa-shoppa liv". Jag antar att mottot var pricken över i:t på hennes image. Alltså, inget fel med att tycka om att fika, festa och shoppa (det skulle ju komma från rätt person i så fall) men vart finns det där lilla unika, som gör människor speciella?. Image är i allafall vad jag tror att mottot handlar om. Men bra. Om det nu handlar om image, då utstrålar mottot bara "Varning!! Modeintressserad tjej utan körkort, framtid och pengar" i parantes (letar efter rik gammal man för försörjning). Ok, jag överdiver lite. Man kan naturligtvis ha det mottot och eftersträva att kunna leva som mottot säger i framtiden. Men mottot är kortsiktigt. Och jag tycker inte om kortsiktighet. Jag blir helt enkelt irriterad på alla som har det som en image, även om det är ett roligt motto.

// En med inte så lite kläder i garderoben, men fortfarande pengar på banken.


Hm.

Det är skönt när man känner att man nått botten liksom, för då blir man påmind om var den är. Var ute och firade cam igår. Och det blev en tequila för mycket kan man ju säga. Menmen sånt händer, hade skoj iallfall. Kul för mirre o rickard som var tvungna att se till att jag kom hem. Konstigt att man kan få ångest dagen efter fast man egentligen inte har gjort nåt att ha ångest över. Jaja. Lyckades iallafall ta mig upp i morse och åka och fira in gammelmormor som fyller 97 (!) idag. Det var minsann duktigt av mig. Men en drink  (eller två) mindre nästa gång ändå alltså.


Cam's födelsedag

Idag fyller Milla 18!! Grattis!!! Vi var och firade med släkten hennes idag, det var jättemysigt. Lite för mycket påfyllning i glasen kanske med tanke på att det ju är danskurser på söndagskvällarna för mig, men sånt är livet! Tyvärr är cam lite sjukling nu i helgen så vi firar ordentligt nästa helg istället!

För övrigt var jag och fikade med annie i stan i fredags efter en kämpig vecka, det var länge sen så det var välbehövligt. Sen var jag ute och så jobbade jag igår. Jag är alltså inte sådär jätteutvilad efter helgen, men nu är det bara en vecka kvar och sen lov så det ger sig. Fattar inte riktigt hur jag ska hinna med allt den här veckan, men får ta en dag i taget. Har också tagit på mig att ha ännu fler buggkurser några veckor framöver eftersom det var sista gången idag, och jag som hade tänkt att ta det lugnt. Menmen. Tävlarna behöver ju ändå träning och några små kronor extra trillar ju in iallafall.

Känns konstigt nog som om jag har en massa adrenalin i kroppen samtidigt som jag är trött, kan bero på att jag är övertrött i försig. Ska iallfall skriva klart ett referat på engelska och plugga internationella relationer innan jag ska sova. Så inga gäspningar här inte!  Grattis igen cam!!!! 


Citat som jag uppsnappade på tåget till stan i fredags:

"...annars kan vi dra till laroy och knulla drinkluder"

... hmm...


Klen torsdag

Torsdag. Nu har isa klagat på att jag aldrig skriver i flera dar så det är väl på tiden. Har så mycket att göra så det är helt sjukt. Hade prov idag, har prov imorrn och tre prov plus en massa annat nästa vecka. Och så säger dom att man inte ska behöva plugga på helgen. Jaa jag kommer ändå inte hinna plugga i helgen så vette fan hur jag ska ta mig ur det här. Men det gör jag ju alltid på något sätt så jag behöver väl inte oroa mig egentligen. Men stressad som fan är jag ändå. Fattar inte hur lärarna tänker. Alla är noga med att ha någon slags planering, men vad är vitsen med planering när allt ändå hamnar samtidigt? Jag orkar inte ens prata om det för det är så jävla uttjatat. Är konstigt nog ändå ganska lugn fast jag har så mycket att göra. Vilket irriterar mig. Men bättre det än att vara hysterisk antar jag.

I helgen firade jag min födelsedag (igen) med släkt och vänner. Trevligt! Sen gick jag ut med elin och christian och hans killar, hade kul som fan! Har upptäckt att jag är ganska så duktig på att komma förbi köer. Sov större delen av söndagen och hade buggkurser. Nu i helgen blir det jobb och förmodligen firande av cam! Grattis i förskott gumman!!  Ska koncentrera mig på samhällskunskapen nu och tänka på att det snart är helg..

Firande!!

18 år idag!! Härligt härligt! Men som ni vet firade jag i förskott igår :) Hade en skitkul kväll!! Har världens bästa kompisar, ni är så jävla söta! Pratade nämligen med anna förra veckan om att jag inte kände mig särskilt på humör för att fira, och naturligtvis (en bra kompis som hon är) misstänker jag att hon berättade det för tejerna, så alla har verkligen försökt få mig att tagga till hela veckan. Tack!! Och taggade till gjorde vi ju iallfall..
Blev en trevlig middag med ganska mycket folk (trångt blev det iaf)  och sen förade vi och drog ut. Tyvärr var vi ju tvungna att lämna kvar vissa omyndiga personer, men kul hade jag iallfall! Tillbringade resten av kvällen (natten) på the new vibe. Helt okej ställe faktiskt. Roliga människor ;) Jävligt svettigt bara. Ni märker nog avsaknaden av detaljer i mitt berättande, men ni förstår förmodligen orsaken till detta. Kom tillslut hem vid 6 imorse.. Blev en bussresa on my own eftersom jag av någon anledning hamnade mittemellan dom som skulle ta taxin och dom som skulle ta bussen. Fråga mig inte hur det gick till. Varför är det alltid mig det händer? Har dock fått det förklarat för mig att jag inte glömms bort, utan att jag är svår att hålla reda på. (virrig som jag är efter diverse akoholintag). Tog iallfall en senare buss och sov gott resten av morgonen. Blev väckt av finsång (hm) av familjen och har fortsatt firandet med släkten idag. Har haft danskurser som vanligt nu på kvällen och är slut som fan. Har konstigt nog fortfarande energi kvar, så vi får se när jag kommer för mig att sova.

Grattis till mig själv på födelsedagen!!


Dan före dan

Fredagskväll. Och jag fyller 18 på söndag! Blir allt till o fira imorrn =) Borde man få panik för att man fyller 18? Kankse det. Men den paniken hade jag för ett halvår sen så varför panika igen.
Sitter just nu och skriver klart ett naturkunskapsarbete som inte hunnits med tidigare. Men det är sånt man får ta! Har otroligt mycket att göra nu för tiden.. fattar inte vart tiden tar vägen..
Vad har jag gjort på sista tiden då? Pluggat.. sovit.. pluggat.. haft alla danskurser hit och dit.. jobbat lite... Förra helgen fest hos kim och tävling på lördan. Inte så smart kanske var ganska död på tävlingen. Gick ju hem från rotebro fyra på morgonen. Lyckligtvis tävlade jag ju inte själv.. 
Nej blir till att plugga färdigt nu och städa lite till imorrn, ska ju enligt traditionen ha middag.. men sen ska vi ut!! Blir ingen stor fest här inte, grannarna har gjort en del inskränkningar på min festfrihet här sen förra festen.. Menmen fira kan man gör ändå!!!!!

Kan uppmärksamma alla om att VM i dans hålls i Halmstad i år, så titta på VM i dans på tv imorrn!! svt 2 19.00!!!
Pusss