Snaaart lov

Onsdag. Imorrn är sista provet innan lovet, ett härligt ma c prov. Jag behöver verkligen ett lov nu, är sliten. Är just nu på den nivån att jag sitter och stirrar in i väggen och inte reagerar när folk pratar med mig. Jaa, jag behöver ett lov. Ska sova, äta, vara med vännerna, shoppa. Festa naturligtvis :) Jag behöver en rehabiliteringskväll med tjejerna. Det vill säga jag ska göra sånt som man brukar säga att man ska göra på loven men som aldrig blir av. Men iallafall, jag räknar sekunderna..

Upptäckte föresten att det hade blivit ett misstag och att tillgångarna som hade krympt i själva verket inte hade krympt. Orkar inte förklara. Jag är i alla fall inte senil after all. Haha garvade just ihjäl mig när jag läst det där inlägget. Men klart att man blir galen. Är iallafall arg på den personen som ansvarar för "misstaget". Skäms.

Kom lov kom så jag får ägna mig åt en veckas uppdatering av mitt glada jag.


Glädjekick

Kom just hem från ett möte i dansklubben. Kunde naturligtvis inte låta bli att dansa efteråt. Efter 10 min kände jag mig som en ny människa. Det kallar jag terapi. Åt helvete med foten säger jag bara.

Socialt ansträngande

Eftersom faster min firar sin 50-årsdag med en stor fest idag är hela huset fullt med folk. Nu har jag gått runt och varit social och trevlig i exakt en timme och femtionio minuter. Tappade räkningen på alla händer jag skakat för länge sen. Tog just en paus för att få tid att sudda bort smilgroparna i ansiktet. Tur att jag är en social, trevlig och tålmodig människa. Det kommer jag nämligen få bevisa resten av kvällen och natten.

Valentine

Idag är det Alla Hjärtans Dag och Valentin har namnsdag. Om jag någon gång får en son ska jag fundera på att döpa honom till Valentin.

Meningen var att jag skulle fira dagen med Anna, Mia och Camilla, mina kära singelkompisar, på grund av avsaknaden av pojkvän, date eller liknande. Men Anna fick helt plötsligt en date i sista sekund, Mia skulle plugga (?) och Camilla vet jag inte vart hon tog vägen. Så mitt intimaste möte idag blev i princip ett besök hos gynekologen. Hade också ett långt telefonsamtal med Mirjam, men jag vet inte riktigt hur engagerad hon var i det eftersom hon helt plötsligt utbröt "Haha jag svängde lite hit och dit med mitt äppelskrutt och råkade slänga det i kaffekoppen".

Har iallafall fått en liten drös med Alla hjärtans dag- telefonsamtal och sms. Det är underligt att folk är så pass engagerade i dagen. I och för sig köper jag precis som resten av  det svenska folket en sån där ask med geléhjärtan varje år. Av någon anledning. Vissa traditioner har jag bara svårt att bryta. Det speciella är att dom bara är goda på Alla hjärtans dag, så varför inte offra sig lite till förmån för alla matvarobutiker som tjänar lite extra.

Glad Alla Hjärtans Dag!!


Oartigt!

Vad är det för fel på människor? Folk slänger dörrar i ansiktet på varandra, tjafsar med busschaufförer,  knuffar varandra utan att säga ursäkta, tränger sig i köer , spottar överallt och verkar försöka bevisa att svenskar är ett allmänt oförskämt folkslag. Är det någonting jag inte tycker om så är det folk som är oartiga. Är det verkligen så svårt att vara snäll och trevlig? Okej att samhället hela tiden utvecklas och att vi blir mindre och mindre konservativa, men vad hände med att låta äldre människor sitta på bussen?

Läste en intressant artikel för ett tag sen, som pekade på att till exempel fransmän är artigare än svenskar på grund av de större klasskillnaderna som funnits (och fortfarande delvis finns) i det franska samhället. De lägre klasserna blev helt enkelt uppfostrade till att vara artiga mot de högre klasserna. Klasskillnaderna i Sverige har aldrig varit lika stora och därför har de sociala reglerna, även om de har varit tydliga, inte varit lika påträngande. Det har i sin tur lett till att vi inte är lika artiga som i Frankrike. Det ska då alltid komma något negativt med det positiva.


Hur gick det till?

Kollade just mitt bankkonto och upptäckte att mina tillgångar har krympt rejält den senaste veckan. Det konstigaste är att pengar har dragits från kontot dagar när jag bara varit hemma. Nån som känner igen sig? Börjar jag bli senil kanske? Tydligen shoppade jag loss åtta gången i fredags, när allt jag kommer ihåg är att jag gick till skolan, gick till doktorn och åkte hem. På kvällen var jag hemma och mös med anna. När skulle jag haft tid att köpa nåt över huvud taget?, tänker jag. Jag har inte festat, inte käkat. Köpt tre latte och ett par skor är vad jag har gjort. Jag borde kanske inte klaga, jag är snål och inte precis pank, men vart i helvete tar pengarna vägen?!

Koffeinkick

Börjar lugna ner mig nu efter att ha farit runt i lägenheten som en yr höna sedan jag kom hem för en timme sen. Munnen har gått i ett och har kanske satt mig ner en sekund för att sedan direkt flyga upp från stolen igen. Har gått igenom alla dagens händelser två gånger med både mor och far som först lyssnade med ett halft öra om bussar, lektioner, lärare, kaffe och skor hit och dit, men som sedan smittades av min energi och åkte iväg på en shoppingtur. Orsak; drack tre koppar kaffe inom loppet av en timme innan sista lektionen i skolan. Vilket behövdes för att jag inte skulle somna på italienskaprovet, men som fick min stackars icke koffeinberoende kropp att bli väldigt energirik. Vad jag älskar kaffe!

Har hur som helst haft en väldigt tursam dag. Har gjort två oförberedda redovisningar som gick alldeles utmärkt (tur att jag är bra på att prata) och skrev förmodligen toppenbra på ett prov som jag inte hunnit plugga till. Plus att jag fick reda på att min uppsats om sanktionerna mot Irak som jag tillslut fick ihop halv tre på natten för nån veacka sen var otroligt välskriven. En bra dag helt enkelt!

Koffeinets verkan börjar ta sitt slut, så jag ska ta en tupplur. Sedan är det väl dags att skriva det där arbetet som jag hade redovisningen om idag. Ciao så länge!

Måndagsprat

Måndag. Waaaah jag har så mycket att göra så jag inte vet var jag ska ta vägen. Sitter därför still i soffan och gör ingenting. Har för en gångs skull känts som en lång helg. Förmodligen för att jag bara har jobbat, köpt skor och slappat med tjejerna och därför kommer ihåg hela helgen. Träffade C igår iallafall. Det var trevligt.
 
Vill ni ha något roligt att göra så läs Magnus Ugglas blogg;
http://blogg.aftonbladet.se/19862/ , underhållning så det räcker och blir över.

Gick föresten förbi Christoffer från Idol på östermalmstorg häromdagen. Det är otroligt vad söt han är! Ett äkta filmögonblick när våra blickar i all hast möttes måste jag säga.


Onsdag 00.21

Klockan började närma sig sovtid för ett bra tag sen. Men här sitter jag och gör något halvt försök till studerande. Syster kom just hem och började genast göra nattmacka. Jag tog också en nattmacka. Varför går jag inte och lägger mig när jag är så trött? För att det är mysigt att sitta uppe, jag är en nattmänniska. I går städade jag mitt rum klockan 2 på natten. Det var kanske lite överdrivet.


Tre firanden och en febernatt

Har inte kunnat ta det så lugnt som jag hade velat i helgen, det vill säga sova 24/7, men riktigt kul har jag haft!! Firade Mia i fredags. Kom en timme för sent för att jag var tvungen att skriva klart ett naturarbete. Allvarligt talat, det är ju helt sjukt! Vad är det för jävla prioritering? Jag har problem. I alla fall, firandet började med middag hos mia och fortsatte på Hirschenkeller. Så god mat och en hel del drinkar gjorde kvällen. Och även morgonen, med en lite mer negativ touch om man säger så. Men kom trots allt upp i tid och kom iväg för att fira Jonathan som också har fyllt år. Hade en äkta släkt och vänner kväll med mat och en massa spel. Kan inte låta bli att tycka att det är mysigt. Och på söndagen var det bara att hoppa upp ur sängen igen för att gå på Siris 3-års kalas. Däremellan kom min första paus på hela helgen; Let's dance reprisen. Och efter en hel del hälsande på folk på 3-års kalaset kom min andra paus; kaffedrickande med Adde. Vi som hamnade i mitten av småbarnen och föräldrarna satte oss vid sidan om och diskuterade andra saker än barnsjukdomar och blöjbyten, medan alla söta barn sprang omkring i ett enda stort kaos. Jag tycker om barnkalas. 

Kvällen fortsatte med danskurser och pluggande och sen tog helgen slut. Trodde jag ja. För efter en hel natt med hosta och feber (igen) kom jag fram till att skola idag inte var en så bra idé. Jag borde vila ut så jag slipper alla förkylningar hela tiden.