Väljer du drömmen eller verkligheten?

Man vet att man är kär när man inte vill sova för att verkligheten är bättre än drömmarna.. nån som har hört den förut?  Det låter fint.. verkligen.. men jag funderar lite, i brist på annat att göra.. och är verkligheten alltid bättre än drömmarna för att man är kär? Nog för att det är härligt att vara kär, men det finns ju inte bara lycklig kärlek? Drömmarna är ju ändå fria att bli som man vill att de ska bli, och verkligheten kan ändå alltid bli bättre. Däremot så kan man ju nöja sig med verkligheten och inte klaga, och liksom göra det bästa av situationen, men såvida man inte lever sitt drömliv, är drömmarna oftast bättre än verkligheten. Det låter ganska negativt, jag vet, men om man ska vara ärlig, visst är det så?
Och om man nu inte är kär, är drömmarna alltid bättre än verkligheten för det? Det tycker jag inte. Nog kan man ha en verklighet bättre än drömmarna även om man inte är kär, men det kräver förmodligen ganska mycket possitivitet i själen. Och att man brinner för något man verkligen tycker om, som på något sätt väger upp resten, eller?
Vi kan ha kvar det vackra ordspråket, visst, men betydelsen tål att tänkas på, även om det bara är något som de flesta kan tycka är ganska obetydligt, som ett ordspråk...
//Någon som funderar över om verkligheten eller drömmarna är bäst


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback